CREATIVE REUSE

Holding Patterns: Capitol Hill Site
2010, Seattle, WA

Vicki Scuri SiteWorks with Alex Polzin
Sponsored by Seattle Design Commission

The design approach starts with the site itself, using the existing topographical lines to create an effective design with minimal impact through regrading. The temporary nature of such a vision allowed for the use of non-standard building materials. Walls made out of sandbags are easy to assemble, durable, and temporary.

The temporal nature of the site does not restrict it from including sustainable design elements. The proposal will reuse the rainwater from neighboring roofs, filtering and storing it to be used on site. Native plants and harvest-able crops will encourage public involvement. Creating a vibrant urban space is the key goal of this proposal, which engages the street through an elongated amphitheater, provides for many public uses on its terraces, and contemplative reflection with a pond all surrounded by a bamboo screen wall. Engaging all the senses, the beautiful plants, fragrant aromas, babbling pond, the sun's warmth, and the delicious harvest; this park will inspire the community and provide an exciting urban experience.


Click on an image to view larger

VS SITEWORKS | VISION+SITE
Facebook Twitter LinkedIn Google Plus Coda Worx