SOUTH BELLEVUE

South Bellevue Way at I90
2014-2022, Bellevue, WA

Vicki Scuri Siteworks with Perkins & Will
Sponsored by Sound Transit

The South Bellevue Station, sited in the Mercer Slough, introduces large-scale infrastructure into a natural setting. It’s transit scaled architecture and the noise from the trains, impact the nearby community. Six-feet to eight-feet tall acoustic panels run along the top of the barrier to mitigate sound. The leaf inspired patterning for these acoustic panels introduces color, texture and scale along nine-hundred-feet of panels in front of the station and the nearby parking garage. The leaf patterning transitions in color to mark seasons. Similarly, the leaf inspired column wraps mitigate mass and introduce human scale to the 24’ high columns that support the station and tracks. The artwork, inspired by the Mercer Slough, humanizes the infrastructure, introducing context sensitive design to the project.

Click on an image to view larger
VS SITEWORKS | VISION+SITE
Facebook Twitter LinkedIn Google Plus Coda Worx